Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI)-Etkinlik ve Projelere İlişkin Duyurular

Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI) ilaç araştırmaları, medikal teknolojiler, biyoteknoloji, dijital sağlık ve aşı alanlardaki araştırma ve yenilik projelerine fon sağlayan bir kamu-özel sektör kurumsallaşmış ortaklığıdır. 

Ortaklık, Avrupa Birliği ile yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren endüstri kuruluşlarını bir araya getirerek, disiplinler arası, sürdürülebilir ve hasta odaklı bir araştırma ekosistemi sağlayarak, sağlık alanındaki araştırma ve yenilik faaliyetlerini hastalar ve toplum için somut fayda yaratacak şekilde dönüştürmeyi amaçlamaktadır.

Etkinlikler:

  • 30 Ocak 2025: IHI programı çağrılarına başvuru yapacak olan konsorsiyumlarda katkı sağlayan ortak olabilmek konusunda önemli bilgilerin paylaşıldığı çevrim içi bir etkinlik düzenlenmiştir. Toplantı kaydı paylaşıldı, izleyebilirsiniz.

  • 4 Şubat 2025:  Diyabetin komplikasyonlarının tartışılacağı çevrim içi bir seminer gerçekleşecektir. Kayıt yaptırabilirsiniz.  

  • 13 Şubat 2025: AMR Hızlandırıcı Projesi tarafından yeni antibiyotiklerin keşfedilmesinde makine öğrenmesinin nasıl etkili şekilde kullanılabileceğine yönelik çevrim içi bir etkinlik düzenlenecektir. Toplantı gündemine ulaşabilir ve kayıt yaptırabilirsiniz. 

Projeler:

IHI tarafından desteklenen ve yeni başlayan projeleri inceleyebilirsiniz. 

  • RealiseD IHI Projesi ile nadir hastalıklara yönelik klinik araştırmaların gerçekleşmesinde çığır açıcı yöntemler geliştirilmesi amaçlamaktadır. 

  • INTERCEPT IHI Projesi, Crohn Hastalığının semptomlarının ortayı çıkmasını biyobelirteçler kullanarak önlemeyi amaçlamaktadır. 

  • CARE Konsorsiyumu (Corona Accelerated R&D in Europe) tarafından yapılan bilimsel çalışmalarla RNA virüslerine karşı kullanılan ve oral yolla alınan mulnupiravir antiviral ilacının 18 yaşından küçük hastalarda kullanılmaması gerektiği doğrulanmıştır. 

  • Avrupa İndüklenmiş Pluripotent Kök Hücre Bankası (European Bank for induced pluripotent Stem Cells (EBiSC)) tarafından yayımlanan bir makalede İPSC teknolojisinin nörogelişimsel hastalıklardaki kilit hücresel süreçlerde model olarak kullanılabileceğine ilişkin değerlendirmeler yapılmıştır. 

  • H2O Projesi tarafından hasta bakım süreçlerinin kalitesini iyileştirebilecek olan hasta verilerine ulaşılması, saklanması ve korunmasına ilişkin önemli bir teknik doküman paylaşmıştır. 

Araştırmacılar:

Proje ekiplerine yeni katılan araştırmacıları yakından tanıyabilirsiniz.

Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi

Yenilikçi Sağlık Girişimi (Innovative Health Initiative Joint Undertaking (IHI JU)

3.02.2025 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü