TÜBİTAK ile İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı (MSRT) İkili İşbirliği Çağrısı Açıldı
TÜBİTAK ile İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı (MSRT) arasında 19 Ekim 2017 tarihinde imzalanmış olan, “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde ortak projeler desteklenecektir. Ortak araştırma projesi önerme ve destekleme koşulları aşağıda yer almaktadır.
TÜBİTAK- MSRT İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların projeyi birlikte gerçekleştirecekleri İranlı araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir. TÜBİTAK ve MSRT ortak bulma sürecine dahil olmamaktadır.
Çağrıya,
• Mühendislik
Fabrika Otomasyon Sistemleri
Eklemeli Üretim ve Makine Tasarımı ve İmalatı
Robotik ve Mekatronik
Biyo-Mühendislik ve Teknoloji
Kimya Mühendisliği
Uzay
• Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Yapay Zeka
Yazılım Teknolojileri
Biyo-Bilişim
• Enerji
Yenilenebilir Enerji
Petrol ve Doğal Gaz
Enerji Depolama
Çevresel Kaynak Yönetimi
Jeotermal Kaynaklar
• Malzeme Bilimleri (Nano-Micro)
Yüzey, Kaplama ve Filmler
Mikro / Nano Malzemeler
Biyomateryaller
Yeni Aydınlatma / Enerji Hasat Kaynakları
• Bilişsel Bilim
Nörobilim
Bilişsel Bilgi İşleme
Matematiksel Davranış Bilimleri
alanlarından projeler başvurabilecektir.
Türkiye'deki proje ortaklarının 2535 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ internet adresinden elektronik olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. İranlı proje ortaklarının ise MSRT'nin istediği biçimde MSRT'ye başvuru yapmaları beklenmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. Çağrıda ortak başvuru ve ortak değerlendirme yöntemi uygulanmaktadır. Başvurular iki ülkenin yürütücüleri tarafından kendi ülkelerindeki fonlayıcı kuruluşa ortak başvuru formu ile yapılacaktır. TÜBİTAK ve MSRT kendilerine iletilen proje önerilerini ortak değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir.
Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Proje öneri formu doldurulurken proje kapsamında karşılıklı talep edilen araştırmacı değişimi süre ve sayısının ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir. Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde gönderen taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. Buna göre Türkiye'den İran’a giden araştırmacıların uluslararası yol masrafları ile yaşam masraflarını karşılamak üzere 6245 sayılı Harcırah Kanunu çerçevesinde gündelik TÜBİTAK tarafından ödenir. Yurt dışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına TÜBİTAK tarafından ayrıca TÜBİTAK 1071 Programı mali esasları çerçevesinde araştırma desteği de verilmektedir. TÜBİTAK- MSRT İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje başvurularını, elektronik olarak 2535 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden en geç 18 Ekim 2019 tarihine kadar yapmaları beklenmektedir. E-imza sürecinin ise en geç 23 Ekim 2019 tarihine kadar tamamlanması zorunludur.
Elektronik başvurular 17 Temmuz 2019 tarihinden itibaren alınmaya başlanmış olup 18 Ekim 2019 saat 17.00’da[1] kapanacaktır. Son başvuru tarihine kadar gerekli tamamlanmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
TÜBİTAK Uluslararası Projeler Online Başvuru adresi: http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr
İletişim:
Kerem Lutfi AKILLI
Program Koordinatörü
TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
TUBITAK Tunus Cad. No: 80
06100 ANKARA
Tel: (+90 312) 298 16 38
Faks: (+90 312) 427 74 83
E-posta: uidb@tubitak.gov.tr
Dr. Fahriye ERTUĞRUL
Bilimsel Programlar Uzmanı
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu
Tunus Cad. No:80 Kavaklıdere
06100 ANKARA
T +90 312 2981805
www.tubitak.gov.tr
fahriye.ertugrul@tubitak.gov.tr
İran’daki ortakların başvuruları, 17 Temmuz-18 Ekim 2019 tarihleri arasında MSRT tarafından alınacaktır. MSRT çağrı sürecine ilişkin bilgiye www.inttabrizuni.ir web adresinden ve aşağıdaki irtibat bilgilerinden erişilebilir:
Dr.Saeid Shojaei
Director
International & Academic Cooperation Directorate
University of Tabriz
29 Bahman Blvd, University of Tabriz, Tabriz, Iran
Tel: +984133393635
Fax:+984233344272
irtu@tabrizu.ac.ir
[1] ÖNEMLİ UYARI: Sistemde yaşanabilecek yoğunluklar düşünülerek başvuruların son gün ve son saate bırakılmaması önerilmektedir. Başvuru tarih ve saatinden sonra sistem tekrar açılmayacaktır.
19.07.2019 | Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü