TÜBİTAK ile Filistin Yenilik ve Mükemmeliyet Kurumu (Higher Council for Innovation and Excellence-HCIE) arasında 15 Ocak 2016 tarihinde imzalanmış olan, “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde ortak projeler desteklenecektir. Ortak araştırma projesi önerme ve destekleme koşulları aşağıda yer almaktadır.
TÜBİTAK- HCIE İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Filistinli araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir. TÜBİTAK ve HCIE ortak bulma sürecine dahil olmamaktadır.
Bu doğrultuda, Filistin tarafı, yükseköğrenim kurumlarınca sunulan projeleri desteklerken, Türkiye’de ise, Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları, sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar) veya bunların oluşturduğu ortaklıkların fonlanması planlanmaktadır.
Çağrıya,
• Atık Su Yönetimi
• Biyoteknoloji ve Nanoteknoloji
• Enerji
• Bilgi Teknolojisi
alanlarından projeler başvurabilecektir.
Türkiye'deki proje ortaklarının 2521 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ internet adresinden elektronik olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Filistinli proje ortaklarının ise HCIE'nin istediği biçimde HCIE'ye başvuru yapmaları beklenmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. Çağrıda ortak başvuru ve ayrı değerlendirme yöntemi uygulanmaktadır. Başvurular iki ülkenin yürütücüleri tarafından kendi ülkelerindeki fonlayıcı kuruluşa ortak başvuru formu ile yapılacaktır. TÜBİTAK ve HCIE kendilerine iletilen proje önerilerini ortak değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir.
Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Proje öneri formu doldurulurken proje kapsamında karşılıklı talep edilen araştırmacı değişimi süre ve sayısının ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir. Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde gönderen taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. Buna göre Türkiye'den Filistin’e giden araştırmacıların uluslararası yol masrafları ile yaşam masraflarını karşılamak üzere 6245 sayılı Harcırah Kanunu çerçevesinde gündelik TÜBİTAK tarafından ödenir. Yurt dışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına TÜBİTAK tarafından ayrıca TÜBİTAK 1071 Programı mali esasları çerçevesinde araştırma desteği de verilmektedir. TÜBİTAK- HCIE İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje başvurularını, elektronik olarak 2521 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden en geç 13 Nisan 2020 tarihine kadar yapmaları beklenmektedir. E-imza sürecinin ise en geç 17 Nisan 2020 tarihine kadar tamamlanması zorunludur.
Elektronik başvurular 23 Aralık 2019 tarihinden itibaren alınmaya başlanmış olup 13 Nisan 2019 saat 17.00’da[1] kapanacaktır. Son başvuru tarihine kadar tamamlanmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
TÜBİTAK Uluslararası Projeler Online Başvuru adresi: http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr
İletişim:
Nihad NASSAR
Program Koordinatörü
TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
TUBITAK Tunus Cad. No: 80
06100 ANKARA
Tel: (+90 312) 298 16 38
Faks: (+90 312) 427 74 83
E-posta: uidb@tubitak.gov.tr
Ebru İMAMOĞLU
Bilimsel Programlar Başuzmanı
Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu
Tunus Cad. No:80 Kavaklıdere
06100 ANKARA
T +90 312 2981804
www.tubitak.gov.tr
ebru.imamoglu@tubitak.gov.tr
Filistin’deki ortakların başvuruları, 23 Aralık 2019 -13 Nisan 2020 tarihleri arasında HCIE tarafından alınacaktır. HCIE çağrı sürecine ilişkin bilgiye aşağıdaki irtibat bilgilerinden erişilebilir:
Dr. Ibrahim AbdalRahim
Director General
Policy and Planning
Higher Council for Innovation and Excellence (HCIE)
Ramallah, Palestine/
Tel : 0097022820016/
Fax :0097022820015
Mob: 0598095895
Email: ethos02@gmail.com
[1] ÖNEMLİ UYARI: Sistemde yaşanabilecek yoğunluklar düşünülerek başvuruların son gün ve son saate bırakılmaması önerilmektedir. Başvuru tarih ve saatinden sonra sistem tekrar açılmayacaktır.
27.12.2019 | Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü