ŞırnakTTO ve ŞÜTAM 4.Ar&Ge ve İnovasyon Zirvesine Katıldı

sirnaktto-ve-sutam-4arge-ve-inovasyon-zirvesine-katildi

Bu yıl dördüncüsü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen Ar&Ge ve İnovasyon zirvesinde Şırnak Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ve Şırnak Ünivesitesi Teknoloji ve Araştırma Merkez Lab.'ı standlarıyla bilgilendirmelerde bulundur. ŞırnakTTO Müdürü Dr. Asaf Tolga ÜLGEN ve ŞÜTAM Lab. Müdürü Dr. Ahmet TURŞUCU, standa gelen misafirlere hem bölge hem de kurumda yaptıkları faaliyetlerden ve merkezi lab.'ta yapılan analizlerden bahsetti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, küresel rekabet ile başa çıkabilmenin Ar-Ge ve inovasyonu ön plana çıkararak yaratıcı iş ve yenilik ekosistemi ile mümkün olacağını belirterek, "Küresel rekabette başarının anahtarı değişim, dolayısıyla yenilik olmaktadır." dedi.

Büyükdede, MMG tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nin açılış konuşmasını yaptı.

Büyükdede, içinde bulunulan dönemde ülkeler arasındaki ticari sınırların ortadan kalktığını aktararak, "Bu durum karşımıza klasik rekabetin yanında daha zor olarak tanımlanacak küresel rekabet kavramını ortaya çıkarmıştır. Firmaların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için küresel rekabet ile baş edebilecek etkin stratejiler kapsamında yeniliklere açık olması gerekmektedir. Söz konusu stratejileri ve yenilikleri geliştiremeyen firmaların yaşama ve varlığını devam ettirmesi şansı gün geçtikçe azalmaktadır." diye konuştu.

Bu durumun sadece firmaların sorunu olmayıp devletlerinde de sorunu olmaya başladığını dile getiren Büyükdede, bu nedenle küresel rekabet ortamında sadece firmaların aksiyon almayıp devletlerin de aksiyon alması gerektiğini söyledi.

Büyükdede, küresel rekabet ile başa çıkabilmenin Ar-Ge ve inovasyonu ön plana çıkararak yaratıcı iş ve yenilik ekosistemi ile mümkün olacağını belirterek, "Küresel rekabette başarının anahtarı değişim, dolayısıyla yenilik olmaktadır." dedi.

Yeniliklerin itici gücünün teknolojik gelişimlerden geçtiğine işaret eden Büyükdede, "Teknolojik gelişmeler sektörlerde rekabetin yapısını değiştirerek teknolojiyi geliştiren ülkeleri, teknoloji satın alan ülkeler karşısında daha güçlü kılmaktadır. Bakanlık olarak bu hususu sadece tek boyutlu olarak düşünmeyip, bir bütün olarak beşeri sermaye, teknolojik birikim, yatırımlar ve ölçek ekonomileri gibi hususları bir bütün olarak ele almaktayız." şeklinde konuştu.

1.11.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü