Şırnak MYO Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

sirnak-myo-lansman-toplantisi-gerceklestirildi

 

Şırnak Üniversitesi Teknoloji Tranfer Ofisi (ŞırnakTTO), Meslek Yüksekokulunda kampüs içindeki akademisyenlere yönelik son  lansman toplantısını gerçekleştirmiştir. Şırnak MYO Müdür Yrd. Sayın Dr. Ömer NAYCİ öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, TRC3 bölgesindenki (Mardin-Siirt-Batman-Şırnak ve Hakkari) teknolojik gelişimi ve ticareti güçlendirmek için yola çıkan Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş'nin, genç ve dinamik akademik potansiyeli ile bölgenin proje üretim merkezi haline dönüşmek ve Üniversite-Sanayi işbirlikleriyle 21. yüzyıl inovatif ayak izi bırakmayı hedeflemektediklerini söyledi.
 
Lansman toplantısının ikinci bölümünde ise, Dr. Ferhat Uğurlu’nun TTO tanıtımı adı altında yapmış olduğu sunum sonrası akademisyenlerle TTO koordinatörleri arasında soru-cevap şeklinde devam etti ve Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden gelen sorular yanıtlandı. Sorunlardan biri Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinin proje yazma eğitimi almak istemelerinden sonra Müdür Asaf Tolga ÜLGEN ise TTO'nun da bu konuda gerekli çalışmaları tamamladığı söyledi ve Sayın Müdürümüz ayrıca  TTO'nun önemine, nasıl avantaja dönüştürüleceğine, Şırnak ve TRC3 Bölgesinde bulunan diğer illerde katma değer yaratabileceğine dair vurgularda bulundu. Karşılıklı söyleşi şeklinde samimi bir ortamda gerçekleştiren toplantıya Üniversitemiz Teknoloji Transfer birim koordinatörlerinden, Dr. Befrin Neval BİNGÖL, Dr. Mehmet HASKÜL ve Öğr. Gör. Zeynep TURAN ve Öğr. Gör. Talha Bayır’ın yanı sıra TTO Stajyerleri Nurcan BAŞAK ve Osman BAYSAL'da katılım gösterdi.
Toplantı neticesinde; Meslek Yüksekokulu bünyesinde diğer üniversitelerin TTO birimlerinde gerçekleştirilmiş Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) proje örneklerine değinildi. Bu Ar-Ge projelerinin ne derece inovatif oldukları ve nasıl patentlendiğine dair bilgiler verildi. Yine TTO bünyesinde ilgili proje çıktılarının ticarileştirimesi ve şirketleşme süreçlerinde yatırımcı firmalarla nasıl eşleştirmelerin yapıldığıda vurgulandı. Bunların yanı sıra Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi bünyesinde şirketleşme sayesinde; Ar-Ge indirimi,Gelir vergisi stopaj teşviki, Damga vergisi istisnası, Gümrük vergisi istisnası, SGK işveren prim desteği v.b. avantajların sağlandığı da belirtildi. Çocuk Üniversitesi, Reabilte Araştırma ve Uygulama Merkezi, Okulöncesi kreş Bakım ve Araştırma Merkezi gibi konuların üzerinde sıkca duruldu. 
 
Toplantı sonrası akademisyenlerden görüş, öneri ve dilekler alınarak bir sonraki toplantı tarihi içinde gün belirlenmiştir

6.03.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü