\n\n
Değerli Araştırmacımız,
\n\nM-ERA.NET 3 projesi 2021 çağrısının hedefi ileri malzeme mühendisliği alanında modelleme çalışmaları, yüzeyler, ara yüzeyler, kaplamalar, kompozitler, fonksiyonel malzemeler, sağlık uygulamaları için malzemeler, biyomalzemeler, eklemeli/katmanlı imalat alanına yönelik malzemeler ve malzeme teknolojileri ve nano/mikro malzemeler gibi ileri malzeme teknolojileri konularında ulusal araştırma stratejilerinin eşgüdümünün sağlanması, mükemmeliyetin teşvik edilmesi ve bu konudaki rekabetçiliğin arttırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda M-ERA.NET 3 projesi 2021 çağrısı aşağıda belirtilen alanlara yönelik olarak 15/03/2021 tarihi itibariyle açılmıştır:
\n\n• Malzeme Mühendisliği Konularında (işleme, özellikler ve dayanıklılık) Modelleme Çalışmaları
\n\n• Yenilikçi Yüzeyler, Kaplamalar ve Arayüzeyler
\n\n• Yüksek Performanslı Kompozitler
\n\n• Fonksiyonel Malzemeler
\n\n• Sağlık Uygulamaları için İleri Malzeme Tabanlı Teknolojilere Yönelik Yeni Stratejiler
\n\n• Eklemeli İmalat için Malzemeler
\n\nİki aşamalı olarak gerçekleşecek çağrı için ilk aşama başvuru tarihleri aşağıdaki gibi planlanmıştır.
\n\n• 1. aşama başvuruların (pre-proposal) http://www.m-era.net portalı üzerinden sunulması için son tarih) : 15.06.2021 (Brüksel saati ile öğlen 12.00)
\n\n• TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvuru son tarihi (Elektronik imza ile yapılacaktır. Elektronik imza ile başvuruyu tamamlamanın son tarihi): 25.06.2021 ( 17:30 TSİ)
\n\nM-ERA.NET projesinin 2021 yılı çağrısında, proje ortağı olarak TÜBİTAK ile birlikte toplam 43 kurum/kuruluş yer almaktadır. 2021 Çağrısına katılan en az 2 farklı ülkeden (en az 1 Avrupa veya ilişkili ülke) en az 3 ortak (tümünün çağrıya katılan fon kuruluşlarından finansal destek talep etmesi gerekmektedir) olması gerekmektedir. Finansman istemeyen ortaklar ise 2 farklı ülkeden en az 3 ortağın konsorsiyumuna ek olarak katılabilir. M-ERA.NET 3 projesi 2021 çağrısı kapsamında önceliklendirilen konulara ve çağrı hakkında detaylı bilgilere https://www.m-era.net/joint-calls/joint-call-2021 sitesinden ulaşılabilir.
\n\nFirmalar/araştırmacılar kendi ülkelerindeki fonlama kuruluşu tarafından fonlanmaktadır. Ülkemizde yerleşik firmalar/araştırmacılar “TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı” çerçevesinde desteklenecektir.
\n\nUlusal başvuruların yapılacağı https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinde yayımlanan başvuru kurallarının başvuru öncesinde detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir.
\n\nİlgili Kişiler:
\n\nBurcu KOÇ HASKILIÇ (Mera.Net Programı ile ilgili sorularınız için)
\n\nTEYDEB - METATEG
\n\nTel: 0312 298 9467
\n\ne-posta: burcu.haskilic@tubitak.gov.tr
\n\nTayyip KÖSOĞLU (1071 Programı ile ilgili sorularınız için)
\n\nARDEB - UPAG
\n\nTel: 0312 298 1806
\n\ne-posta: tayyip.kosoglu@tubitak.gov.tr
30.03.2021 | Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü