M-ERA.NET 2020 Yılı Çağrısı Açıldı

Logo

Değerli Araştırmacımız,

M-ERA.NET 2 projesi 2020 çağrısının hedefi ileri malzeme mühendisliği alanında modelleme çalışmaları, yüzeyler, ara yüzeyler, kaplamalar, kompozitler, fonksiyonel malzemeler, sağlık uygulamaları için malzemeler, biyomalzemeler, eklemeli/katmanlı imalat alanına yönelik malzemeler ve malzeme teknolojileri ve nano/mikro malzemeler gibi ileri malzeme teknolojileri konularında ulusal araştırma stratejilerinin eşgüdümünün sağlanması, mükemmelliyetin teşvik edilmesi ve bu konudaki rekabetçiliğin arttırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda M-ERA.NET 2 projesi 2020 çağrısı aşağıda belirtilen alanlara yönelik olarak 17/03/2020 tarihi itibariyle açılmıştır:

  • Malzeme Mühendisliği ve Malzeme İşleme Konularında Modelleme Çalışmaları 
  • Yenilikçi Yüzeyler, Kaplamalar ve Arayüzeyler 
  • Yüksek Performanslı Kompozitler 
  • Fonksiyonel Malzemeler 
  • Sağlık Uygulamaları için İleri Malzeme Tabanlı Teknolojilere Yönelik Yeni Stratejiler
  • Eklemeli İmalat için malzemeler
     

İki aşamalı olarak gerçekleşecek çağrı için ilk aşama başvuru tarihleri aşağıdaki gibi planlanmıştır.

  • 1. aşama başvuruların (pre-proposal) http://www.m-era.net portalı üzerinden sunulması için son tarih): 16.06.2020 (Brüksel saati ile öğlen 12.00)
  • TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvuru son tarihi (Elektronik imza ile yapılacaktır. Elektronik imza ile başvuruyu tamamlamanın son tarihi): 24.06.2020 ( 17:30 TSİ)

 

M-ERA.NET projesinin 2020 yılı çağrısında, proje ortağı olarak TÜBİTAK ile birlikte toplam 28 kurum/kuruluş yer almaktadır. 2020 Çağrısına katılan en az 2 farklı ülkeden (en az 1 Avrupa veya ilişkili ülke) en az 3 ortak (tümünün çağrıya katılan fon kuruluşlarından finansal destek talep etmesi gerekmektedir) olması gerekmektedir. Finansman istemeyen ortaklar ise 2 farklı ülkeden en az 3 ortağın konsorsiyumuna ek olarak katılabilir. M-ERA.NET 2 projesi 2020 çağrısı kapsamında önceliklendirilen konulara ve çağrı hakkında detaylı bilgilere https://www.m-era.net/joint-calls/joint-call-2020 sitesinden ulaşılabilir.

Firmalar/araştırmacılar kendi ülkelerindeki fonlama kuruluşu tarafından fonlanmaktadır. Ülkemizde yerleşik firmalar/araştırmacılar “TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı” çerçevesinde desteklenecektir.

Ulusal başvuruların yapılacağı https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinde yayımlananbaşvuru kurallarının başvuru öncesinde detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir.

İlgili Kişiler:

Burcu KOÇ HASKILIÇ (Mera.Net Programı ile ilgili sorularınız için)

TEYDEB - METATEG

Tel: 0312 298 9467

e-posta: burcu.haskilic@tubitak.gov.tr

 

Tayyip KÖSOĞLU (1071 Programı ile ilgili sorularınız için)

ARDEB - UPAG

Tel: 0312 298 1806

e-posta: tayyip.kosoglu@tubitak.gov.tr

 

9.04.2020 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü