Hayal Edin Gerçekleştirelim, 2019

 

Türkiye’de üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen en kapsamlı sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışması ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’in yeni dönem başvuruları başladı. Türkiye çapındaki tüm üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrencilerini ve yurt dışında üniversite öğrenimi gören tüm Türk öğrencilerin grup veya bireysel olarak, Çevre, Eğitim, Findeks Finansal Okuryazarlık, Kültür- Sanat, Sağlık ve Spor ile Toplumsal kategorileri altında yarışabileceği proje yarışmasını kazanan öğrenciler ayrıcalıklı ödüllere sahip olacak. 15 Şubat 2019 tarihine kadar başvuruya açık olan yarışma ile Kredi Kayıt Bürosu, gençlerin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlenmelerini, toplumsal ihtiyaçları fark etmelerini ve harekete geçmelerini amaçlıyor.

Büyük Ödül 10 Bin TL

Üniversite öğrencilerinin bireysel ya da grup olarak katılabileceği sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasında, en yüksek puanı alarak büyük ödülün sahibi olan projeye 10.000 TL, her kategorinin birincilerine 5.000 TL, ikincilerine 3.000 TL, üçüncülerine ise 2.000 TL, dördüncülerine 1.000 TL ve beşincilerine 500 TL para ödülü verilecek.

Seçkin jüri üyeleri tarafından projelerin değerlendirileceği yarışmada tüm kategorilerde ilk beşe kalan projeler sosyal medya oylamasına sunulacak. Oylama sonucunda Sosyal Medya Birincisi olan projeye 5.000 TL para ödülü verilecek. Öte yandan kategori birincilerine Kredi Kayıt Bürosunda staj imkânı da sunulacak.

Unutmayın, Ekim itibarıyla proje kabulleri başlayan yarışmaya öğrenciler 15 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını iletebilecekler.

“Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk proje yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hayaledingerceklestirelim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi üniversitelerin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

 

 

 

 

 

 

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Yarışmaya aşağıdaki sosyal sorumluluk kategorilerinden başvuru yapılabilir. Yarışmacılar aynı veya farklı kategorideki dilediği kadar farklı projeyle yarışmaya katılabilirler.

KÜLTÜR SANAT

Müzik, dans, görsel sanatlar, sahne sanatları, sinema, tiyatro gibi alanların desteklenmesi, kültürel ve sanatsal değerlerin geliştirilmesi, sanatçıların desteklenmesi ve yaratıcılığın artırılması gibi proje fikirlerini kapsar.

ÇEVRE

Çevresel sorunlara sürdürülebilir çözümler bularak, doğal kaynakların verimli kullanılması ve ekolojik dengenin korunması ile çevreye daha az zarar verilmesini sağlayan proje fikirlerini kapsar.

TOPLUMSAL

Engelliler, kadın hakları, kimsesiz çocuklar, yaşlılar vb. konularda fark yaratılması, çözüm üretilmesi, toplumsal duyarlılıkların geliştirmesini sağlayacak proje fikirlerini kapsar.

FİNDEKS FİNANSAL OKURYAZARLIK

Para yönetimi, tasarruf, ev veya ülke ekonomisi, finansal hayatı yönetmeye yardımcı olacak, bütçe yönetiminin önemi konusunda farkındalık kazandıracak fikirlerin yanı sıra bireylerin finansal araçların seçiminde etkili kararlar verebilme, gelirlerini, birikim ve yatırımlarını akıllıca değerlendirmelerini sağlayacak proje fikirlerini kapsar. Bu kategori KKB’nin finansal hizmet platformu Findeks tarafından desteklenmektedir.

EĞİTİM

Bireylerin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliği yaratılması, toplumun geliştirilmesi, eğitim konusunda kamuoyunda bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik proje fikirlerini kapsar.

SAĞLIK & SPOR

Sağlık veya spor kapsamında geliştirilebilecek proje fikirlerini içermektedir. Sağlık alanındaki projelerde amaç toplumun içinde bulunduğu sağlık koşullarını iyileştirerek, sağlık sorunlarına kalıcı çözümler bulunması, sağlık konusunda bilinç düzeyinin artırılarak verilen hizmetlere ulaşımın kolaylaştırılmasıdır. Spor alanındaki katılımlarda amaç topluma bilinçli spor yapma alışkanlığı kazandırılarak sağlıklı yaşam sürülmesine yardımcı olunması, genç sporcuların desteklenmesi ve sporun hayatın bir parçası haline getirilmesine destek sağlamasıdır.

 

 

 

 

 

 

 

17.12.2018 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü