BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ ARAŞTIRMA YETKİNLİKLERİ İLE BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ POTANSİYELİ DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE ANALİZ EDİLDİ

bolge-universiteleri-arastirma-yetkinlikleri-ile-bilimsel-isbirligi-potansiyeli-dicle-universitesin

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve ELSEVİER işbirliği ile “Bölge Üniversitelerinin Araştırma Yetkinlikleri ile Bilimsel İşbirliği Potansiyeli Analizi" konulu çalıştay düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen çalıştaya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, rektör yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Dekanlar, öğretim üyeleri ve ŞırnakTTO Müdürü Dr. Asaf Tolga ÜLGEN katıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Siraç ÖZERDEM bilimsel çalışmaların yürütülmesi ve gerçekleştirilmesinde teknolojinin sağlamış olduğu imkanları anlattı. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL ise yaptığı konuşmada bilimsel disiplin ve bilim etiği konularına değinerek 150 yıllık geçmişe sahip ELSEVİER’in bilimsel platform ve en geniş hakem denetimli literatür platformu olarak bilim insanlarına sağladığı teknolojik imkanlardan yararlanmanın önemi üzerinde durdu. Türkiye ve dünya bilim çalışmalar açısından bilimsel çalışmalar kadar bilimsel planlamanın da çok önemli olduğunu belirtti. GÜL, bölge üniversitelerinin mevcut durumu, kabiliyet ve kapasiteleri ile işbirliği potansiyellerini değerlendirme ve analiz etmek amacıyla düzenledikleri bu çalıştayın üniversitelerimizin geleceklerini planlama açısından son derece önemli olduğunu anlattı. Çalıştayın gerçekleşmesinde sağladıkları katkı dolayısıyla ELSEVIER yetkililerine teşekkür etti.

Çalıştay açılış konuşmalarının ardından Elsevier Türkiye, İran, Orta Doğu ve Orta Asya Direktörü, Tayfun BAŞAL’ın “Araştırma Yönelimleri: Elsevier’in 2019 Geleceğin Araştırması Raporu” sunumu ile devam etti. Bilimin gelecekteki ilerleyişi hakkında yaptıkları araştırmaları ve öngörülerini paylaşan BAŞAL, katılımcılara konu hakkında detaylı bilgi sundu. 

Bilimsel çalışmalarda nicelik kadar niteliğin önemi üstüne değinen Elsevier Türkiye Satış Müdürü Derya ALPTEKİN de katılımcılara “Bölge Üniversiteleri Akademik Performans Analizi ve İşbirliği Fırsatları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.  Dünya’daki kaliteli bilimsel çıktı örnekleri ve ipuçlarını paylaşan ALPTEKİN, bölge üniversitelerinin potansiyel, kapasite ve imkanları konusunda çözümlemeler yaptı.

Elsevier Türkiye, Katar ve BAE Müşteri Danışmanı, Saide Sak “Bölge Üniversiteleri Genel Görünümü, Araştırma Odakları ve Yönelimleri Analizi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda, kaliteli bilimsel çıktılar için bilimsel makale yazma metotlarını paylaşan SAK, katılımcılara detaylı bir bilgi sundu. Yazar çalıştayı bölümünde ise, Scopus, Science Direct, Mendeley Eğitimi sunumları yapıldı.

27.06.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü