Yenilikçi İlaçlar Girişimi’nin Klinik Araştırmalara Katkısı

yenilikci-ilaclar-girisimi-nin-klinik-arastirmalara-katkisi

Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI) tarafından desteklenen proje sonuçlarının, klinik araştırmaların hızlandırılması ve iyileştirilmesine olan katkılarının paylaşılacağı çevrim içi bir toplantı gerçekleşecektir.

Klinik araştırmalar, ilaç ve aşı gibi konularda girişimin risklerinin ve faydaların tespit edilmesi açısından son derece önemlidir, ancak klinik araştırmaların farklı aşamalarında birçok zorlayıcı faktör de bulunmaktadır. Bu zorlukların belirlenerek, klinik araştırmaların tasarım ve metodolojisinin hasta ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde güncellenmesi için akademi, endüstri, hasta ve yasa düzenleyiciler gibi tüm paydaşların iş birliği içinde çalışması kritik önem arz etmektedir.

Avrupa Komisyonu ve Avrupa İlaç Endüstrisi arasındaki bir kamu-özel sektör ortaklığı olan IMI tarafından desteklenen birçok projede klinik araştırmaların hasta ve hasta bakımı veren merkezli olarak ele alınması amaçlanmaktadır. Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI) tarafından düzenlenecek toplantıda, bu projelerin klinik araştırmaların hızlandırılmasına ve iyileştirilmesine olan katkıları paylaşılacaktır. Toplantı programına ulaşmak ve kayıt yaptırmak için lütfen linki tıklayınız.

Toplantı tarihi: 25 Mayıs 2023

Toplantı saati: 15:00-16:30

Toplantı linki: https://www.ihi.europa.eu/news-events/events/imi-impact-clinical-trials

Yenilikçi Sağlık Girişimi

2.05.2023 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü