Vali Ali Hamza Pehlivan DİKA Projelerini Yerinde İnceledi

vali-ali-hamza-pehlivan-dika-projelerini-yerinde-inceledi

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Üniversitesi yerleşkesini ziyaret ederek Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) ile Şırnak Üniversitesinin birlikte yürüttüğü ve inşaatı süren Şırnak Üniversitesi Öğrenci Evi Tarihi Abdurrahman Ağa Kasrı ve Mühendislik Fakültesi Binasında kurulmakta olan Bilim ve Turizm Simülasyon Merkezinde  incelemelerde bulundu.
        
        İnşaat alanına gelişinde Vali Pehlivan’ı Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Dika Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Öğretim Üyesi Dr. Befrin Neval Bingöl karşıladı.
Vali Pehlivan, Kasır inşaatının durumu ve yürütülen çalışmalar konusunda Rektör Erkan, Dika Genel Sekreteri Altındağ ve Öğretim Üyesi Bingöl’den bilgi aldı. 

        İnşaat alanındaki incelemelerin ardından, Mühendislik Fakültesindeki Prof. Dr. M. Arslan Tekinsoy Zemin Laboratuvarı, Prof. Dr. Atilla Durum Yapı Laboratuvarı ve Ulaştırma Laboratuvarında incelemelerde bulunan  Vali Pehlivan, laboratuvarlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
 
        Son olarak ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin de yararlanması ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlaması amacıyla hazırlanan Bilim ve Turizm Simülasyon Merkezini ziyaret eden Vali Pehlivan, ŞırnakTTO Müdürü Dr. Asaf Tolga Ülgen’den bilgiler aldı, merkezde yapılacak ilave çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

8.11.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü