Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi İkinci Lansman Toplantısını Mühendislik Fakültesi Akademisyenleriyle Yaptı

universitemiz-teknoloji-transfer-ofisi-ikinci-lansman-toplantisini-muhendislik-fakultesi-akademisyen

 

Şırnak Üniversitesi Teknoloji Tranfer Ofisi (ŞırnakTTO), Mühendislik Fakültesi ile ikinci lansman toplantısını gerçekleştirmiştir. Hem Üniversitemiz Rektörü hem de ŞırnakTTO Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN’ın önderliğinde toplanan mühendislik fakültesi akademiyenlerine yönelik toplantıda, TRC3 bölgesindenki (Mardin-Siirt-Batman-Şırnak ve Hakkari) teknolojik gelişimi ve ticareti güçlendirmek için yola çıkan Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş'nin, genç ve dinamik akademik potansiyeli ile bölgenin proje üretim merkezi haline dönüşmek ve Üniversite-Sanayi işbirlikleriyle 21. yüzyıl inovatif ayak izi bırakmayı hedeflemektediklerini söyledi.

Lansman toplantısının ikinci bölümünde ise, akademisyenlerle TTO koordinatörleri arasında soru-cevap şeklinde devam etti ve Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden gelen sorular yanıtlandı. Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN ise TTO'nun önemine, nasıl avantaja dönüştürüleceğine, Şırnak ve TRC3 Bölgesinde bulunan diğer illerde katma değer yaratabileceğine dair vurgularda bulundu. TTO’nun tüm faaliyetlerini desteklediğini belirten Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, şırnak ve tüm bölgede farkındalık, bilgilendirme, yönlendirme, eğitim vb. faaliyetlerle bir proje kültür oluşturulmasının hedeflendiğinide konuşmalarına ekledi. Karşılıklı söyleşi şeklinde samimi bir ortamda gerçekleştiren toplantıya Üniversitemiz Teknoloji Transfer yöneticisi Dr. Asaf Tolga ÜLGEN ve birim koordinatörlerinden Dr. Ferhat UĞURLU, Dr. Mehmet HASKÜL ve Öğr. Gör. Zeynep TURAN ve Öğr. Gör. Talha Bayır’da katılım gösterdi.

Toplantı neticesinde; Mühendislik Fakültesi bünyesinde diğer üniversitelerin TTO birimlerinde gerçekleştirilmiş Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) proje örneklerine değinildi. Bu Ar-Ge projelerinin ne derece inovatif oldukları ve nasıl patentlendiğine dair bilgiler verildi. Yine TTO bünyesinde ilgili proje çıktılarının ticarileştirimesi ve şirketleşme süreçlerinde yatırımcı firmalarla (ACT, DCP, Aselsan, Havelsan) nasıl eşleştirmelerin yapıldığıda vurgulandı.

Bunların yanı sıra Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi bünyesinde şirketleşme sayesinde; Ar-Ge indirimi,Gelir vergisi stopaj teşviki, Damga vergisi istisnası, Gümrük vergisi istisnası, SGK işveren prim desteği v.b. avantajların sağlandığı da belirtildi.

Toplantı sonrası akademisyenlerden görüş, öneri ve dilekler alınarak bir sonraki toplantı tarihi içinde gün belirlenmiştir.

7.12.2018 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü