Ufuk Avrupa Programı Döngüsel Biyo-Tabanlı Avrupa Ortak Girişimi (CBE JU) 2023 Çağrısı Başvuru Sonuçları Açıklandı!

ufuk-avrupa-programi-dongusel-biyo-tabanli-avrupa-ortak-girisimi-cbe-ju-2023-cagrisi-basvuru-sonuc

Döngüsel Biyo-Tabanlı Avrupa Ortak Girişimi 2023 yılı çağrısı sonuçları açıklandı. Başvuru sayısının ve rekabetin yüksek olduğu çağrılarda, ülkemizden 3 ortağın yer aldığı 2 proje desteklenmiş olup yaklaşık 700.000 Avro bütçe ile katılım sağlanmıştır.  

Destek alan projeye ilişkin detaylar aşağıdadır:

BIOntier (BreakIng FrOntiers in sustainable and circular biocomposites with high performance for multi-sector applications)

HORIZON-JU-CBE-2023-IA-07: High performance, circular-by design, biobased composites” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede toplam 25 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 2 farklı paydaş projeye toplam 592.500 Avro bütçe ile katılım sağlamıştır. Söz konusu projede;

  • Farplas Otomotiv A.Ş., proje ortağı

  • Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş., proje ortağı olarak yer almaktadır.

BioINSouth (Supporting regional environmental sustainability assessment for the BIO-based sectors to improve INnovation, INdustries and INclusivity in SOUTH Europe)

HORIZON-JU-CBE-2023-S-02: Supporting the capacity of regions in environmental sustainability assessment for the bio-based sectors” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede toplam 15 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden bir paydaş projeye toplamda 105.938 Avro bütçe ile katılım sağlamıştır. Söz konusu projede;

  • TÜBİTAK, proje ortağı olarak yer almaktadır.

1.02.2024 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü