TÜBİTAK-Münir Birsel Lisansüstü Bursları (2019)

tubitak-munir-birsel-lisansustu-burslari-2019

TÜBİTAK-Münir Birsel Lisans Üstü Bursları Vakfı’nın amacı; üniversitelerimizde yüksek lisans ve doktora öğrenimini sürdürmekte olan üstün başarılı öğrencilerin öğrenim ve araştırmalarını tamamlamalarına yardımcı olarak ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesi için ihtiyaç duyulan üstün nitelikli insan gücünün yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Yüksek lisans ve doktora bursları için son başvuru tarihi, 31 Ocak 2019

Öğrenimin başarı ile sürdürülmesi koşuluyla,

  • Tezli yüksek lisans programına kayıt tarihi esas olmak üzere yüksek lisans öğrencilerine en çok 2 yıl burs verilir. Enstitüye kayıt tarihinden itibaren 2 yılını tamamlayan veya 2 yıldan önce öğrenimini bitirenlerin bursiyerlikleri, enstitünün öğrenci işleri birimince düzenlenmiş mezuniyet belgelerinde yazılı bitirme tarihi itibariyle sona erer. Aylık burs miktarı, ücretli görevi olmayan yüksek lisans öğrencileri için 1.700 TL/ay’dır.
  • Doktora programına kayıt tarihi esas olmak üzere bursiyerin öğrenciliğinin beşinci yılının sonuna kadar burs verilir. Enstitüye kayıt tarihinden itibaren 5 yılını tamamlayan veya 5 yıldan önce öğrenimini bitirenlerin bursiyerlikleri, enstitünün öğrenci işleri birimince düzenlenmiş mezuniyet belgelerinde yazılı bitirme tarihi itibariyle sona erer. Aylık burs miktarı, ücretli görevi olmayan doktora öğrencileri için 2.800 TL/ay’dır.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

13.01.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü