TUBITAK Eşfinansmanı Alan AB Destekli BIOTIN Projesi Yurtdışından Gelecek 9 Doktora Öğrencisi İstihdam Edecek

tubitak-esfinansmani-alan-ab-destekli-biotin-projesi-yurtdisindan-gelecek-9-doktora-ogrencisi-istihd

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) koordinatörlüğünde yürütülen, Ufuk Avrupa Marie S. Curie Alanı'nda yer alan COFUND çağrısı ile desteklenen ve TUBITAK Eşfinansmanı ile fonlanan BIOTIN Projesi kapsamında “Biyomedikal Araştırmaları" alanında doktora yapmak isteyen 9 araştırmacı aranıyor.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ve Boğaziçi Üniversitesi ile ortak olarak yürüteceği bu MSCA-COFUND Doktora Seviyesi Burs Programı kapsamında istihdam edilecek araştırmacıların milliyetleri fark etmeksizin yurtdışından gelmeleri beklenmektedir. Doktora eğitimlerini bu kurumların birisinde alacak olan 9 araştırmacının maaşları ve araştırma masrafları Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK'ın eşfinansmanı ile sağlanacaktır. (Program hem MSCA–COFUND programı hem de TÜBİTAK BİDEB 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında desteklenmektedir.)

Türkiye'de yerleşik araştırmacıların, söz konusu 9 doktora adayı ilanına başvuruları mümkün olmamaktadır. Doktora pozisyonlarına başvuracak adayların (ilan tarihinin kapanacağı günden itibaren) son 3 yıldır 12 aydan fazla Türkiye'de bulunmamış olmaları gerekmektedir.

Bu şarta uyan doktora öğrencilerini Türkiye'ye davet etmek isteyen siz değerli araştırmacılarımızı, bu ilanımızı yurtdışındaki irtibatlarınız ile paylaşmaya davet ediyoruz.

Programın duyuru metni için lütfen tıklayınız, kısa bilgi notu için lütfen tıklayınız.

MSCA Türkiye Ekibi

8.12.2023 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü