TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Başvuruları Başladı!

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Başvuruları Başladı!

TÜBİTAK olarak 2014 yılından beri Bilim Söyleşileri düzenliyoruz. Bu söyleşiler kapsamında alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle buluşturuyoruz.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, yaklaşık 1 - 1,5 saatlik sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan etkileşimli etkinliklerdir. Söyleşilerde mümkün olduğunca fazla bilgi aktarmayı değil, bilimsel konulara ilgi uyandırmayı ve öğrencilere örnek bir kariyer hedefi sunmayı amaçlıyoruz.

Özellikle kalkınmada öncelikli yerlerde düzenlenen bu etkinliklerde, çoğu öğrenci hayatında ilk defa bir bilim insanı ile yüz yüze iletişim kurma imkânı buluyor. Şimdiye kadar 250’ye yakın etkinlikle yaklaşık 40.000 öğrenciye ulaştık. Bu yıl, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ni Türkiye genelinde yaygınlaştırmak amacıyla bir portal hazırladık. Hazırlanan portal üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar, bilim ve sanat merkezleri, bilim merkezleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezleri ve gençlik kampları ile Deneyap Teknoloji Atölyeleri etkinliklere ev sahipliği yapmak için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne başvurabiliyor.

Çocuklarda ve gençlerde bilim farkındalığı oluşturmak ve ülkemizde bilim okuryazarlığını geliştirmek adına düzenlediğimiz bu etkinliklere kurum olarak siz de ev sahipliği yapmak üzere başvurabilirsiniz.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Portalını ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 25 Nisan 2019 Saat: 17.30
 

Saygılarımızla,

 

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

 

18.04.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü