TRANSCAN-3 2024 Çağrısı (JTC 2024) Başvuruları

TRANSCAN-3 (Sustained collaboration of national and regional programmes in cancer research), translasyonel kanser araştırmalarını konu alan bir ERA-NET Cofund projesidir. Proje 2021-2026 yılları arasında devam edecek olup, projede 20 ülkeden 31 kuruluş yer almaktadır. 

TRANSCAN-3 Projesi kapsamında 26 Nisan 2024 tarihinde açılan uluslararası ortak çağrı (JTC2024) başlığı “Combination therapies against cancer: new opportunities for translational research” olarak belirlenmiştir. 

Çağrı; tümör direncini yenecek ve istenmeyen yan etkileri azaltarak, hastaya ait klinik çıktıları iyileştirecek kişiye özel kombinasyon tedavilerinin (farklı tedavilerin birlikte kullanılması) geliştirilmesini ve kanser tedavisi alanında yapılan laboratuvar çalışmalarının klinik uygulamaya dönüştürülmesini (bench to the bedside) hedeflemektedir. 

Birinci Aşama Başvuru Süreci:

Çok ortaklı uluslararası konsorsiyumlar tarafından sunulacak proje önerilerinin destekleneceği TRANSCAN-3 JTC2024 Çağrısı iki aşamalı bir başvuru sürecine sahiptir. 

İlk aşama uluslararası proje başvuruları https://ptoutline.eu/app/transcan2024 elektronik sistemi üzerinden yapılacaktır ve başvurular 5 Temmuz 2024 (12:00 CEST) tarihinde sona erecektir. 

Bununla birlikte projede yer alan Türk kurum/kuruluşlar tarafından 1. aşama ulusal başvurunun https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden 12 Temmuz 2024 tarihine kadar yapılması ve elektronik olarak imzalanması gerekmektedir.

Önemli Belge ve Dokümanlar:  Başvuru öncesinde tüm dokümanları lütfen dikkatlice inceleyiniz.

Başvuruların geçerli sayılabilmesi için önemli bazı hususlar:

  • Yalnızca translasyonel araştırmalar desteklenecektir.

  • Konsorsiyumlarda yer alan ortakların fonlayıcı kuruluşlarının TRANSCAN-3 Projesinde yer alıyor olması gerekmektedir (Ortakların listesine çağrı dokümanından erişebilirsiniz). 

  • Çağrıya sunulacak proje önerileri için oluşturulan uluslararası konsorsiyumun en az 3 farklı TRANSCAN-3 paydaşı ülkeden minimum 3, maksimum 6 proje ortağı (koordinatör dahil) içermesi gerekmektedir. Projede Türkiye, Macaristan, Letonya, Slovakya’dan ortak yer alıyorsa ortak sayısı 7’ye çıkarılabilir. 

  • Bir konsorsiyumda yer alan en fazla iki ortak aynı fonlayıcı kuruluştan fon talep edebilir.

  • Tüm konsorsiyumlarda en az bir temel araştırma ekibi, bir pre-klinik araştırma ekibi ve bir klinisyen ekip bulunmalıdır. 

  • Tüm konsorsiyumlarda mutlaka kariyerinin erken döneminde bir araştırmacı (early-career researcher (ECR), ANNEX 1-Başvuru Kılavuzu) yer almalıdır. 

Başarılar dileriz.

Uluslararası Başvuru Kuralları hakkında bilgi için:

Doç. Dr. N. Selcan TÜRKER

selcan.turker@tubitak.gov.tr

0312 2981760

Ulusal Başvuru Kuralları hakkında bilgi için:

Dr. Kamil Öncü ŞEN

oncu.sen@tubitak.gov.tr

0312 2981809

7.05.2024 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü