Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (CETP) Isıtma-Soğutma ve Jeotermal Çağrılarına yönelik Bilgi Günü

Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership – CETP) Ufuk Avrupa Programı altında yer alan girişimlerden birisidir. CETP, temiz enerji geçişini güçlendirmek, hızlandırmak ve AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr ilk kıta olma hedefine katkıda bulunmak üzere Avrupa içinden ve dışından çok sayıda bölgesel ve ulusal araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik programının bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur.

Bahsekonu Ortaklık altında açılan çağrılar vasıtasıyla temiz enerji teknolojilerine yönelik Ar-Ge ve İnovasyon destekleri sağlanmaktadır. Eylül ayında başvurulara açılacak olan 2023 çağrı kapsamında 10 öncelikli teknoloji alanına yönelik destekler verilecektir.

Bu alanlardan bir tanesi de Isıtma & Soğutma teknolojileri özelindedir. 2023 yılı çağrısı altında ilgili alana yönelik iki farklı çağrı modülü ile proje teklifleri desteklenecektir:

1.           TRI4 H&C çağrı modülü 6: Isıtma ve Soğutma Teknolojileri

2.           TRI4 H&C çağrı modülü 7: Jeotermal Enerji Teknolojileri

İlgili çağrı modüllerine yönelik 15 Haziran 2023 tarihinde saat 14.00’te çevrimiçi bilgilendirme etkinliği gerçekleşecektir. Etkinliğe kayıt olmak için sayfasından kayıt olunması gerekmektedir.

CETP 2023 yılı taslak çağrı dokümanına detaylarına sayfasından ulaşabilirsiniz.

CETP programına yönelik detaylı bilgi almak için cetp@tubitak.gov.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

2.06.2023 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü