ŞırnakTTO'dan KAGİDER Ziyareti

sirnakttodan-kagider-ziyareti

 

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olan KAGİDER kadın girişimciliğine ŞırnakTTO'dan Öğr. Gör. Talha Bayır, Dr. Ferhat Uğurlu ve Öğr. Gör. Zeynep Yılmaz ziyaretlerde bulundu. Kadınların eşitsiz ve dışlanan toplumsal konumlarının değişmesi ve bu sayede ekonomik güçlenme ile kadın güçlenmesini için yürütülen “Girişimcilikte Kadın Dayanışması” adlı proje detaylandırıldı.

Gerçekleştirilen görüşmeler sırasında ilerleyen tarihlerde gerçekleştirilecek Eğitim Konularına, Kadın Girişimcilik Ön Kuluçka Merkezinin Sürdürülebilirliğine ve Potansiyel İşbirliklerine değinilmiştir.

 

Bu görüşmeler doğrultusunda TRC-3 Bölgesi olarak nitelendirilen Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt adına gayet faydalı olacağını belirten KAGİDER yönetim kurulu üyeleri, proje aktivitelerine doğrudan destek vereceklerini de ifade etmiştir. 

Ayrıca, KAGİDER kadın girişimcilerin sağlayacağı faydalar, kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı vermektedir. Kuruluşundan bu yana yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde kamu, özel sektör ve sivil topluma mensup pek çok paydaşla, bu amaca yönelik proje ve çalışmalar geliştirmekte ve yürütmektedir. Yaklaşık 300 üyesi bulunan KAGİDER, vizyonu ve misyonu doğrultusunda, kadın girişimcilerin güçlenmesi için eğitim, rehberlik ve mentörlük desteği vermekte, kadının ekonomik konumunun güçlenmesi ve kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda savunu çalışmaları yapmaktadır.

 

Proje ortağı olarak ŞırnakTTO A.Ş. bu tür çalışmalara tam destek sağlamakta ve tüm gayretini göstermektedir.

 

23.01.2020 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü