ŞırnakTTO Lansman Toplantısının İlkini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Yaptı

sirnaktto-lansman-toplantisinin-ilkini-iktisadi-ve-idari-bilimler-fakultesinde-yapti

 

ŞırnakTTO bugün itibariyle Şırnak Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Fakülte, Enstitü, Yüksek Okul ve Meslek Yüksek Okullarına yönelik lansman toplantılarına başlamıştır. Bu ziyaretlerden ilkini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, Sayın Dekanımız Prof. Dr. İbrahim Halil SUGÖZÜ önderliğinde toplanan akademik personele yönelik, Şırnak TTO Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Ticarileşme Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Talha BAYIR sunum gerçekleştirdi. Lansman sırasında akademik personellerin ŞırnakTTO’ya büyük ilgisi dikkat çekti. Yapılan bu lansmanların daha etkili olması adına sunum sonrası gerçekleştirilen soru cevap kısmında, ŞırnakTTO Müdürü Dr. Asaf Tolga ÜLGEN, İİBF akademisyenlerinden gelen soruları yanıtladı. Karşılıklı söyleşi şeklinde samimi bir ortamda gerçekleştiren toplantıya ŞırnakTTO birim koordinatörlerinden Dr. Ferhat UĞURLU, Dr. Mehmet HASKÜL ve Öğr. Gör. Zeynep TURAN’da katılım gösterdi.

Toplantı neticesinde Şırnak ve TRC3 Bölgesinde bir mentör havuzunun oluşturulması ve bu kapsamda danışmanlık hizmetlerinin üniversite bünyesinde sanayiye aktarımının önemi vurgulandı. Akademisyenlerden buna yönelik talepler toplanarak değerlendirmeye alındı. Yine ŞırnakTTO bünyesinde şirketleşmenin önemi ve sağladığı faydaların yanı sıra uzun vadede gerçekleştirilecek proje eğitimlerine değinildi.

Bunların yanı sıra girişimcilik & inovasyon, patent & lisanslama, proje danışmanlık hizmetleri (TÜBİTAK, AB, Bakanlık ve Ulusal Ajanslar), bölgede akıllı uzmanlaşma, kalkınma ve akademik kümelenme Kamu-Üniversite-Sanayi (KUSİ) işbirliği ortamının oluşmasına öncülük etmek toplantının ana temasını oluşturmaktaydı.

Toplantı sonrası akademisyenlerden görüş, öneri ve dilekler alınarak bir sonraki toplantı tarihi içinde gün belirlenmiştir.

 

30.11.2018 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü