ŞırnakTO ile Ziraat Fakültesi ve İdil MYO Lansman Toplantısı

sirnakto-ile-ziraat-fakultesi-ve-idil-myo-lansman-toplantisi

 

Şırnak Teknoloji Tranfer Ofisi (TTO), Ziraat Fakültesi ve İdil Meslek Yüksek Okulu’na yönelik ikinci lansman toplantısını gerçekleştirmiştir. Prof. Dr. Seyid IRMAK’in önderliğinde toplanan ziraat fakültesi ve İdil MYO akademiyenlerine yönelik sunumu, Şırnak TTO Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Ticarileşme Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Talha BAYIR gerçekleştirmiştir.

Lansmanın ilk bölümünde, Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin tanıtımı, TTO’ların yapısı, TTO’larda şirketleşmenin avantajlarının yanı sıra bir proje çıktısını patentleme ve ticarileştirme basamaklarına değinildi.  Lansmanın ikinci bölümünde ise, ilahiyat fakültesi akademisyenlerine yönelik AB Projeleri örnekleri paylaşılarak bir beyin fırtınası yaratıldı. Lansmanın son bölümü ise ilgili akademisyenler ile TTO koordinatörleri arasında soru-cevap şeklinde devam etti. Bu kısımda ziraat fakültesi ve İdil MYO akademisyenlerden gelen sorular TTO ekibi tarafından yanıtlandı.

Karşılıklı söyleşi şeklinde devam eden toplantıya, Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Müdürü Dr. Asaf Tolga ÜLGEN, Şırnak TTO birim koordinatörlerinden Dr. Befrin Neval BİNGÖL, Dr. Ferhat UĞURLU, Dr. Mehmet HASKÜL ve Şırnak Üniversitesi Teknoloji ve Araştırma Merkez Labratuvar Müdürü Dr. Ahmet TURŞUCU katılım gösterdi.

Ayrıca Şırnak TTO’nun Şırnak ve TRC-3 bölgesinde farkındalık, bilgilendirme, yönlendirme, eğitim v.b. faaliyetlerle bir proje kültür oluşturulmasının hedeflendiğini ekledi. Yine Şırnak TTO’nun, Şırnak Üniversitesi akademisyenleri tarafından fikri olarak tasarlanan projelerin nasıl mentor-mentee eşleşmeleriyle danışmanlığa tabii tutulduğu ve çıktılarının ticarileştirimesi süreçlerinde yatırımcı firmalarla nasıl eşleştirmelerin yapıldığı da vurgulandı.

Toplantı sonrası akademisyenlerden görüş, öneri ve dilekler alınarak bir sonraki toplantı tarihi içinde gün belirlenmiştir.

27.03.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü