Şırnak Valiliği ile İki Fizibilite Protokolu İmzalandı

sirnak-valiligi-ile-iki-fizibilite-protokolu-imzalandi

İlimize Bağlı Cizre İlçesinde Dicle Kalkınma Ajansı ve Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi Eş Finansmanı ile hem Cizre İlçesi İş Geliştirme Merkezi hem de Silopi TekstilKent Fizibilite Raporu Hazırlama üzere ŞırnakTTO ile protokol imzalandı. Protokolü ŞırnakTTO'yu temsilen Dr. Asaf Tolga Ülgen imzalarken Şırnak İl Özel İdare için Müdür Selma Özçınar imzalamış ve hem kurumumuz hemde ŞırnakTTO için hayırlı olmasını temenni ettiler.

Protokolde proje içerikleri sırasıyla, Genç işgücünün niteliğinin artırılması ve Bölgede istihdam olanaklarının iyileştirilmesiyle genç istihdamının artırılmasına yönelik projelere/faaliyetlere fizibilite desteğinin sağlanmasına yönelik Şırnak İli Cizre İlçesi’nde yapılması planlanan “Cizre İş Geliştirme (İŞGEM) Merkezi Projesi” için yapılacak olan fizibilite çalışması, sektöre dönük finansal, ekonomik, sosyal, bölgesel/mekansal ve teknik analizlerin yapılması ve verilerin hesaplanarak fizibilite raporunun hazırlanacaktır.

Bu fizibilite çalışması kapsamında sunulacak iş planında; yöntem, yürütülecek iş süreçleri ve İş Geliştirme Merkezinin kurulum sürecinde göz önünde bulundurulması gereken hususlar, teknik ve bilimsel verilere dayalı olarak yapılması planlanan analiz ve araştırmalar teklif kapsamında belirtilecektir. Yatırım sonrası maddi ve teknik açıdan yaşanabilecek sorunların önlenmesi, risk analizlerinin ve detaylı planlamaların yapılması çalışma kapsamında yer alacaktır.

Bununla birlilkte, Genç işgücünün niteliğinin artırılması ve Bölgede istihdam olanaklarının iyileştirilmesiyle genç istihdamının artırılmasına yönelik projelere/faaliyetlere fizibilite desteğinin sağlanmasına yönelik Şırnak İli Silopi İlçesi’nde yapılması planlanan “Silopi İlçesi Tekstilkent Projesi” için yapılacak olan fizibilite çalışması sektöre dönük finansal, ekonomik, sosyal, bölgesel/mekansal ve teknik analizlerin yapılması ve verilerin hesaplanarak fizibilite raporunun hazırlanmasıdır. 

24.05.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü