Şırnak Üniversitesi - DİKA AB Projeleri İşbirliği Toplantısı

sirnak-universitesi-dika-ab-projeleri-isbirligi-toplantisi

 

Şırnak Üniversitesi Teknoloji Tranfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Öğr. Gör. Talha BAYIR, Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Orkun KANTARCI, Prof.Dr. Fikri KAHRAMAN, Prof.Dr. Mustafa EYYÜBOĞLU ve DİKA Uzmanlarından Murat EİÇİL, Burak ÖZER, Naif ÇİFTÇİ, Aylin ERKOL’un katılımıyla AB proje bilgilendirme ve işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının ana konusunu Şırnak İli ve çevresindeki maden ocakları ve sahalarının genel durumu ve buna yönelik AB çağrıları oluşturmaktaydı. Bu kapsamdan ilgili bölgenin genel durumuna dair sunum, Dr. Orkun KANTARCI tarafından gerçekleştirildi. Sunumda KANTARCI bölgede iş güvenliği açığıyla oluşan kazaların oranlarına ve mevcut madencilik faaliyetlerinin yapısına değindi.

Sunumun ardından DİKA Uzmanlarından Murat EİÇİL tarafından bölgedeki sorunların çözümüne yönelik AB Proje çağrılarının detayları aktarıldı. Şırnak TTO A.Ş. Koordinatörü, Şırnak Üniversitesi akademisyenleri ve DİKA Uzmanları tarafından yapılan beyin fırtınasının ardından, %10 eş finansman desteğinin Şırnak Üniversitesi tarafından karşılanması durumunda ilgili projeye destek olunabileceği sonucuna varıldı.

Projenin uygulanabilirliği kapsamında ilgili bölgede maden ocaklarının ve sahalarının ziyaret edilerek kritik bilgilerin toplanmasına da dikkat çekildi. Bunun üzerine DİKA Uzmanlarından EİÇİL, ilgili araştırmalar için danışmanlık dahi alabileceklerini sözlerine ekledi. Bu kapsamda hali hazırda destek olabilecekleri bir yapının olduğunu belirten Şırnak TTO A.Ş. Koordinatörlerinden Talha BAYIR, proje dahilinden danışmanlık, fizibilite ve proje yazım gibi her türlü desteğin verilebiceğinin sözünü verdi.

İlgili projenin desteklenmesi sonucunda hem maden ocaklarına yönelik bir uygulama tertibi, hem bölgedeki bilinç ve kurumsal kapasiteyi geliştirmek adına büyük bir fırsat oldıuğu belirtildi. Daha sonra ileriki bir toplantı tarihi belirlenerek görüşme sonlandırıldı. 

 

 

 


22.02.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü