Şırnak TTO ile Dika Şırnak Yatırım Destek Ofisinde Lansman Toplantısı

sirnak-tto-ile-dika-sirnak-yatirim-destek-ofisinde-lansman-toplantisi

 

Şırnak Teknoloji Transfer Ofisi (ŞırnakTTO) ile Şırnak Dika Koordinatörü Sayın Ekrem Dirican beyfendiyle Yatırım Destek Ofisinde bir toplantı gerçekleştirdik. Yaptığımız bu toplantıda, ŞırnakTTO olarak TRC3 Bölgesine sunacağımız hizmetler hakkında detaylı bir bilgilendirme konuşması yaptık. Aynı zamanda, Bilimsel araştırmalar yapan araştırmacıların karşılaştıkları riskleri azaltabileceğimizi, Girişimcilik, projeler ve inovasyon konularında eğitimler verebileceğimizi, Patent, lisanslama, fikri mülkiyet hakları konularında hizmet verebileceğimizi ve bölge için en önemlisi firma kurmak isteyen akademisyenlerin firma kurmalarında danışmanlık hizmeti verileceği üzerinde konuşmalar yapıldı. 

ŞırnakTTO aracılığıyla 2018 yılı Teknik Destek Kapsamında DİKA'ya sunacağımız, "5 Modülde 5 Proje" üzerinde çalışmalar gerçekleştirdik ve diğer destek programları için neler yapılacağı üzerine fikir alışverişinde bulunduk. İlerleyen süreçlerde TRC3 Bölgesinin daha da güçlenmesi için birlikte işbirliği yapabileceğimizi ve AB Projeleri gibi kapsamlı projeleri hayata geçermek üzere planlama yapılarak toplantımıza son verdik.

 

Bize zaman ayırıp, büyük özveriyle çalışmalarımızı dinleyen ve önerileriyle ufuk açıp-fikir veren Sayın Ekrem Dirican beyfendiye çok teşekkür ederiz.

 

23.11.2018 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü