KÜSİ-Şırnak İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

kusi-sirnak-il-koordinasyon-toplantisi-yapildi

 

 

Sayın Şırnak Valimiz Tayfur Elbasan KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’na başkanlık yaptı.

Vali Tayfur Elbasan , Şırnak TSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ve özellikle Şırnak’ın en önemli ihtiyaçlarından birinin iş birliği içinde hareket etmek olduğunu söyleyerek bu tür organizasyonların da hedefe giden yolda herkesin birbirini tanıması, birbirine destek olması bakımından önem taşıdığını belirtti ve “Amacını gerçekleştirdiği ölçüde bu toplantılar ve oluşumlar fonksiyonunu ifa etmiş ve işe yaramış olacaklar.” ifadesini kullandı.

Vali Elbasan, toplantılarda birtakım işleri sadece kâğıt üstünde planlamanın yeterli olmadığını, bu toplantıları periyodik olarak yapılan bir görev gibi değil sektörle ilgili bir ihtiyaç olarak görmenin önemini vurguladı ve şunları ifade etti: “Öncelikle sanayiciler tarafındaysak kendimizin ihtiyacı olarak, kamu tarafındaysak bilgilerimizin, temellerimizin atiye aktarılma zemini ve laboratuvarı, aynı zamanda önemli bir ihtiyaç ve imkân olarak görüp bu toplantıları yapmak durumundayız. Aksi takdirde bu milletin, bu ülkenin bizden beklediğini karşılama noktasında çok başarılı olamayız. Kendi yürüyüşümüzü de çok yavaşlatmış oluruz.” 

Sanayicilerimizin elinde ciddi bir tecrübe birikimi olduğunu belirten Vali Elbasan“Sanayicimiz, bir şeyler yapmak istiyor, çok gayretli. Çok büyük risklere giriyorlar. Üniversitelerimiz de hem kendi içinde hem dışarıdan aldıkları eğitimle aslında ciddi bir bilgi birikimi oluşturuyor. Ama bunu sahaya aktarma noktasında imkân yok. Kamu, kendi kendine iyi niyetle bir şeyler yapmaya, düzenlemeler yapmaya çalışıyor. Sahadan kopuk olup olmadığına bağlı olarak düzenlemelerde isabetli ya da isabetsiz bir sonuca varıyor. Dolayısıyla bu üç unsurun bir tek amaca, insanımıza ve ülkemizin gelişimine hizmet ettiğini göz önünde tutarsak hepimiz doğru bir neticeye varmış olacağız.” diye konuştu.

Vali Elbasan, üretime katkısı olmayan bilginin önemi olmadığını belirttiği konuşmasında sanayici, üniversite ve kamunun iş birliği içinde olması gerektiğini, ortak platformlarda buluşmalarının gelişmeye katkıda bulunacağını, bu yolla ortaya çıkan kümelerin, zümrelerin büyük bir zenginlik ortaya çıkaracağını vurguladı. 

Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite-Sanayi Birim Koordinatörü ve aynı zamanda Şırnak İl KÜSİ Temsilcisi Sayın Dr. Mehmet Haskul yaptığı sunumla, yılda iki kez düzenlenecek toplantı içeriği hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Toplantıya, ŞırnakTTO Müdürü Sayın Dr. Asaf Tolga Ülgen, Şırnak Sanayi ve Teknoloji Müdürü, KOSGEB uzmanı, Dicle Kalkınma Ajansı uzmanları ve Şırnak Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri katılım gösterdi.

Toplantı, KÜSİ Çalışma Grubu adına bir değerlendirme sunumu yapılarak Stratejik Eylem Planına ilişkin değerlendirmeler ve önerilerle devam etti. 

12.03.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü