Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı 19Mart19

Türkiye Cumhuriyeti İstihdam seferberliği ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Eylem planı ile birlikte yurt genelinde önemli sorunlardan biri olan işsizliğin bertaraf edilmesi ve daha iyi kariyer planlama hizmetleri verilmesi amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her üniversiteye bir kariyer merkezi kurulması planlanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı öncülüğünde, ülkemiz genelindeki tüm üniversiteleri bölgesel olarak bir araya getirerek, gençlerimizin istihdamı ve kariyer yönelimine büyük bir katkı sağlayacak Güneydoğu Bölgesi olarak toplam  8 bölge üniversite ile ortaklaşa yapılacak “Bölgesel Kariyer Fuarı” hazırlıkları başladı.

8 bölge üniversitesi kariyer merkezi ve koordinatörlükleri toplantıya ya kendileri ya da ekipleri ile birlikte katılım sağladı. Toplantı oldukça verimli geçmiş olup toplantı sonrasında görev dağılımı yapıldı. Batman, Bingöl, Bitlis Eren, Fırat, Mardin Artuklu ve Siirt Üniversiteleri Kariyer Temsilcilerinin katıldığı toplantı Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin ve mezunların 19 Mart 2019’da Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacak olan “Bölgesel Kariyer Fuarı” nda iş başvurusu yapabilecekleri şirketler ile buluşup özgeçmiş bırakabilecekleri bu fuar istihdama katkı sunacak.

Ayrıntılar: https://www.gubkaf.com/

13.03.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü