"Girişimcilikte Kadın Dayanışması" Projesinin Açılış Töreni

Şırnak Üniversitesi TTO A.Ş. bünyesinde ABD Büyükelçiliği tarafından fonlanan “Girişimcilikte Kadın Dayanışması” adlı projenin açılışı 20 Kasım, 2019 saat 10.30’da gerçekleşecektir.

Projenin yürütücüğünü üstlenen Şırnak Üniversitesi TTO A.Ş. Patent ve Fikri Mülkiyet Hakları Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Talha Bayır, proje kapsamında; Türkiyenin en büyük kadın girişimciler derneği olan KAGİDER’in ziyaret edilerek girişimcilik ve kuluçka sistemi hakkında bilgi alışverişinde bulunulacağını; TRC-3 Bölgesi (Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak) Uygulamalı Girişimcilik ve İş Planı Eğitimleri verileceğini; Şırnak Üniversitesi TTO bünyesine ise daimi danışmanlık hizmeti verecek bir Kadın Girişimcilik Ön Kuluçka Merkezi’nin kurulacağını belirtti. 

Proje açılış toplantısına; KOSGEB, DİKA, Ticaret Odası gibi birkaç kamu kurum ve kuruluşu, TRC-3 Bölgesi (Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak)’ndeki faaliyet gösteren kadın girişimcilik temalı STK’lar, bölgedeki Üniversite ve TTO Koordinatörleri ve kadın girişimcilerin katılması planlanmaktadır. Bunun haricinde üniversitemizde görevli akademisyen, memur ve öğrencilerimizde ilgili açılışımıza davetlidir.

Proje açılış toplantısının en temel amacını bölgedeki kadın girişimciliğe yönelik sorunların tespiti ve bunların çözümüne yönelik yaklaşımları belirlemek. Böylelikle de bu proje ve yenileriyle ilgili çözüm yaklaşımlarını devreye sokmak amaçlanmaktadır

       

         

13.11.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü