Farabi VI. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı

 

Zonguldak ve bölgesinin teknolojik imajını güçlendirecek, teknoloji ve inovasyon alanındaki aktörler arasındaki işbirliğini arttıracak faaliyetlerin işlerlik kazanması için her geçen gün yeni projeler hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Günümüz dünyasında özellikle yeraltı enerji kaynaklarının kullanımı, demir çelik ve bağlı sanayi yatırımları, savunma sanayi, bilişim, sağlık teknolojileri, ulaşım sistemleri, çevre teknolojileri, nanoteknoloji, yenilenebilir enerji gibi alanlarda önemli buluşlar yapılmakta ve yeni ürünler geliştirilmektedir. Bu bağlamda yeni projelerin ortaya çıkması ve çıktılarının daha yüksek katma değere dönüşmesi sonucu Zonguldak ve bölgesinin bilim, teknoloji ve inovasyon çerçevesinde bir çekim noktası haline gelme şansı olduğuna inanıyoruz.

 

Ülkemizdeki proje fikirleri ile ilgili olacak şekilde; bölgede bilgi, fikir ve görüş alışverişini sağlamak, Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirliklerinin oluşmasına ortam hazırlamak, üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmek, bölge insanımızı bilinçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğine farkındalığı artırmak, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizde proje kültürü oluşturmak ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik gelişmenin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını sanayide aktif hale getirmek amacıyla, 2 Mayıs 2019 tarihinde Üniversitemizde "Farabi VI. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı" etkinliği düzenlenecektir.

 

"2019 yılının İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yılı" olarak ilan edilmesi nedeniyle, "Farabi VI. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı" etkinliği İslam Bilim tarihine verdiği katkılarından dolayı Prof. Dr. Fuat SEZGİN anısına düzenlenecektir. Geçen beş yılda çok sayıda katılımcının ve proje fikrinin poster ve prototip olarak sergilendiği ve ödüllendirildiği proje pazarının bu yıl altıncısı yapılacaktır. Prof. Dr. Fuat SEZGİN anısına düzenlenecek olan "FARABİ VI. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı" etkinliğimize "projesi olan" herkesi davet ediyoruz. Nitelikli projelere çeşitli ödüllerin verileceği etkinliğimizde sizleri de aramızda görmek bizleri mutlu edecektir.

 

KATILIM ESASLARI

 Proje pazarına katılım ücretsizdir.

 Üniversite ve araştırma kuruluşlarından il dışı katılımcılar için ulaşım ve konaklama giderleri, imkanlarımız ölçüsünde karşılanacaktır. (Ulaşım için karşılanacak tutar, katılım sağlanan il ile Zonguldak ili arasındaki şehirlerarası otobüs bilet ücreti üzerinden belirlenecektir.)

 Ön elemeyi geçen proje önerileri Proje Pazarı web sayfasında ilan edilecektir.

 Finale kalan katılımcı, projesinin posterini hazırlayarak 19 Nisan 2019 tarihine kadar www. http://projepazari.beun.edu.tr/ web adresi üzerinden gönderecektir. Prototip sergilemek isteyen katılımcılar etkinlik günü beraberinde getirmesi gerekmektedir.  Katılımcılara etkinlik sonunda katılım belgesi ve elektronik ortamda özet kitapçığı verilecektir.  Proje sahiplerinden en az birinin projenin başında değerlendirme sırasında hazır bulunması gerekmektedir.

 Posterler 70 cm (genişlik) x 110 cm (yükseklik) boyutlarında hazırlanacaktır  Prototip hazırlamada malzeme ve ölçek sınırlaması yoktur.

 Proje önerileri Türkçe veya İngilizce yapılabilir.

 İsteyen katılımcıların posterleri ücretsiz basılabilecektir.

 Proje Pazarı etkinliğine daha önce ödül almış projeler katılamaz.

 Katılımcılar, etkinliğe başvurarak projenin kendilerine ait olduğunu kabul ve beyan etmiş sayılır.

 

Detaylı Bilgi: http://projepazari.beun.edu.tr/

14.02.2019 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü