EIT HEI Initiative üçüncü teklif çağrısının sonuçları açıklandı!

eit-hei-initiative-ucuncu-teklif-cagrisinin-sonuclari-aciklandi

Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü (European Institute of Innovation and Technology) - EIT HEI Initiative, Yüksek Öğretim Kurumlarının, girişimcilik ve yenilik kapasitelerini geliştirecek etkinlikler tasarlamalarını desteklemek için kurulmuş bir oluşumdur.

EIT HEI Initiative, daha parlak bir Avrupa için yeni teknolojilere güç sağlamak üzere yapay zeka, makine öğrenimi ve temiz teknoloji gibi Derin Teknoloji alanlarındaki bilgileri artırmak için üniversiteler ve ortaklarla birlikte çalışmaya kendini adamış bir yapıdır. EIT HEI Initiative aracılığıyla bu yapının ortakları, Avrupa'nın en büyük inovasyon ekosistemine erişebilecek ve girişimcilik eğitim programlarının kalitesini artırarak Avrupalı derin teknoloji yenilikçilerinden oluşan yetenek havuzunu daha da geliştireceklerdir.

Son başvuru tarihi Şubat 2023 olan EIT HEI Initiative üçüncü teklif çağrısı için kazanan 16 konsorsiyum EIT tarafından açıklandı.

Avrupa çapında 510'dan fazla kuruluşu temsil eden toplam 48 konsorsiyum, bu yılki çağrıya başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda, 100 Yüksek Öğretim Kurumunu ve 79 akademik olmayan kuruluşu (şirketler, araştırma merkezleri, kamu otoriteleri ve dernekler) içeren toplamda 16 proje seçilmiştir ve her biri 750.000 Avro'luk maksimum finansmandan yararlanabilecektir. Akademik ve akademik olmayan kuruluşların eşit dağılımı ile EIT HEI Initiative, Avrupa'da yenilikçiliği ve girişimciliği artırmak için Yüksek Öğretim Kurumları ve endüstri arasında sinerji yaratma hedefini takip etmektedir.

EIT HEI Initiative çağrısına BOOSTalent adlı proje ile, proje ortağı olarak Türkiye'den başvuran İstanbul Kültür Üniversitesi de fonlanan kuruluşlar arasında yer almaktadır.

EIT HEI Initiative üçüncü çağrısı altından seçilen tüm projeler hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu bağlantıyı takip edin.

EIT

26.05.2023 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü