EIC Kılavuz Açık Programı 2024 Yılı Başvuruları Başladı

eic-kilavuz-acik-programi-2024-yili-basvurulari-basladi

Ufuk Avrupa'nın önemli bileşenlerinden bir tanesi olan Avrupa Yenilik Konseyi (European Innovation Council - EIC) Programı'nın 2024 Yılı Çalışma Programı'nın yayınlanmasıyla birlikte programın fon araçlarından olan EIC Kılavuz (Pathfinder) Açık Programı başvurulara açıldı.

EIC Kılavuz Açık kapsamında, bilim veya teknolojinin herhangi bir alanındaki; yüksek risk/yüksek kazanç temelinde, teknoloji odaklı bilimsel çalışmalara yönelik disiplinlerarası projeler için hibe sağlanmaktadır. Başvurular konsorsiyum ile yapılmakta olup 3 milyon Avro'ya kadar destek sağlanmaktadır. EIC Kılavuz Açık projelerine biri AB Üyesi bir ülkeden olmak üzere AB üyesi veya Asosiye en az 3 ülkeden birer kuruluşun katılımıyla kurulan konsorsiyumlarla başvuru yapılır.

Programa son başvuru tarihi 7 Mart 2024’tür.

Kılavuz, bilinenin ötesine geçmeyi hedeflemektedir. Bu vizyoner düşünce, yeni teknolojilere yönelik umut verici yeni yollar açılmasını sağlayabilmeyi amaçlamaktadır.

EIC Kılavuz projelerine konsorsiyum ile başvuru yapılabilmektedir. Konsorsiyum üyeleri üniversiteler, araştırma kuruluşları, start-up firmaları, KOBİ'ler veya teknolojik araştırma ve yenilikle ilgilenen sanayi kuruluşları bünyesinde yer alan vizyoner bilim adamları, girişimciler ve araştırmacılar olabilir.

EIC Kılavuz Açık Çağrısına başvurular Funding and Tenders Portal üzerinden yapılır. EIC Kılavuz Açık için Standart Başvuru Formuna buradan ulaşılabilir. Çağrının Değerlendirme Formuna ise buradan ulaşılabilir. 

EIC Programına ilişkin Sıkça Sorulan Sorular dokümanına buradan erişilebilir. 

10.01.2024 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü