COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı

covid-19-ile-mucadele-ve-dayaniklilik-programi

Çin’in Vuhan kentinde 1 Aralık 2019’da ortaya çıkan yeni tip korona virüsün (COVID-19) dünya genelinde hızla yayılarak küresel bir salgın haline gelmesiyle, 11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu salgın pandemi olarak ilan edilmiştir.

COVID-19 virüsü; yüksek bulaşıcılığı, insan vücudunda kalıcı hasar bırakması ve başta yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulanan bireyler olmak üzere insan sağlığı üzerinde hayati tehlikeye sebep olacak etkileri nedeniyle toplum sağlığı için acil müdahale edilmesi gereken bir tehdit haline gelmiştir. 10 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde de görülmeye başlanan salgın vakalarının ülke geneline yayılmasıyla, mevcut pandemi durumu Bölgemizi de etkisi altına almıştır. Şimdiye kadar alınan önleyici ve koruyucu tedbirlere rağmen COVID-19 vakaları görülmeye devam etmekte, can kayıpları yaşanmakta ve tüm dünyada olduğu gibi vaka sayılarında günden güne artış eğilimi gözlenmektedir.

COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi, toplum sağlığının korunması ve salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına katkı sunan projelere kalkınma ajansları tarafından destek sağlanabilmesi amacıyla; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı Uygulama Çerçevesi” hazırlanmıştır.

Bu doğrultuda Ajansımız, uygulayacağı COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı aracılığıyla, TRC3 Bölgesinde COVID- 19 salgını ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelere destek sağlayacaktır.

7.04.2020 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü