CETPartnership 2024 Ortak Çağrısı (Taslak) Yayında!

cetpartnership-2024-ortak-cagrisi-taslak-yayinda

Bilindiği üzere, Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı (Clean Energy Transition Partnership-CETPartnership), temiz enerji geçişini güçlendirmek, hızlandırmak ve AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr ilk kıta olma hedefine katkıda bulunmak üzere Avrupa içinden ve dışından çok sayıda bölgesel ve ulusal araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik programının bir araya gelmesiyle oluşturulmuş ortak bir girişimdir.

Söz konusu ortaklığın 2023 yılı çağrısı 20 Eylül 2023 tarihinde açılmış ve 22 Kasım 2023 tarihinde kapanmıştır. 2024 çağrısının ise Eylül ayında başvuruya açılması planlanmaktadır

CETPartnership tarafından yapılan açıklamada, çağrı ile ilgilenen potansiyel partnerlerin şimdiden hazırlıklarına başlayabilmelerine destek olmak üzere 2024 Ortak Çağrısı taslak metni ortaklığın resmi internet sitesinde paylaşılmıştır.

Halihazırda ülkelerin ulusal süreçleri devam ettiğinden bu kapsamdaki kural ve kaidelerin ise daha sonra duyurulması beklenmektedir. 

Çağrı metni üzerindeki güncellemelerin en doğru şekilde takip edilebilmesi için Ortaklığın resmi sitesindeki “Joint call 2024” sayfasının takip edilmesi önem arz etmektedir. 

CETPartnership 2024 Ortak Çağrısı Taslak Dokümanına buradan ulaşabilirsiniz. 

CETPartnership Joint Call 2024 Enerji Temiz Enerji Geçişi Ortaklığı- Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership)

8.05.2024 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü