Birlikte Çalışıyoruz, Birlikte Başarıyoruz ve Başaracağız! Bilim ve Teknoloji Dolu Bir Yıl 2020

birlikte-calisiyoruz-birlikte-basariyoruz-ve-basaracagiz-bilim-ve-teknoloji-dolu-bir-yil-2020

Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgını nedeniyle 2020 yılını kısıtlamalar ve güçlükler içinde geçirdik. Bu güçlükleri fırsata çevirme noktasında ülkece ve millet olarak aldığımız tedbirlerle, sağladığımız seferberlikle bu zorlukların üstesinden gelinmesi yönünde önemli gelişmeler sağladık. Bu süreçte ekosistemimiz de bilim temelli birlikte geliştirme ve birlikte başarma yaklaşımıyla, el ele vererek COVID-19’a karşı özellikle aşı ve ilaç geliştirme konusunda hızlı bir şekilde yol aldı ve etki oluşturma yönünde başarılar elde ettiler.

\n\n

Salgın süreci bize, ülkemizin ve milletimizin zorluklar karşısında yan yana, omuz omuza gelerek, dayanışma ve seferberlik ruhuyla her türlü güçlüğün üstesinden gelebileceğini bir kez daha kanıtladı. Ekosistemimiz, bilim temelli birlikte geliştirme ve birlikte başarma yaklaşımıyla, COVID-19 Türkiye Platformu’nda aşı ve ilaç geliştirme süreçlerinde büyük ilerlemeler kaydettiler. Bu süreçteki memnuniyetle belirtmem gereken ise bu çalışmalarda yer alan araştırmacılarımızın önemli kısmı öğrencilerimiz ve genç bilim insanlarımız. Bu bize özellikle geleceğimiz açısından büyük bir umut ve heyecan veriyor.

\n\n

Bu birlik ve dayanışma ruhundan aldığımız ilhamla, 2021 yılının güzelliklerle geleceğine inanıyorum.

\n\n

Hangi şartlar altında olursa olsun, toplumumuzun yaşam kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir vizyon benimseyen bir kurum olarak, ülkemizin rekabet gücünün artırılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Küresel salgın döneminde birlikte birçok ilki gerçekleştirdiğimiz gibi ülkemizin yararına bilim ve teknoloji temelli daha nice yenilikleri yeni yılda da birlikte sağlayacağız.

\n\n

Bu duygularla yeni yılınızı kutluyor, 2021 yılının hepimize sağlık, refah, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum.

\n\n

Prof. Dr. Hasan Mandal

\n\n

TÜBİTAK Başkanı

\n\n

Not: TÜBİTAK’ın 2020 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin haber için tıklayınız.

4.01.2021 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü