Avrupa Yenilik Başkenti Ödülleri’nin 2021 Yılı Başvuruları Açıldı!

Avrupa Yenilik Başkenti Ödülleri’nin 2021 Yılı Başvuruları Açıldı!

\n\n

\n\n

Şehirler, en ciddi toplumsal ve sürdürülebilirlik zorluklarıyla karşı karşıya olmalarına karşın aynı zamanda etkili yenilikçi çözümler geliştirme ve uygulama araçlarına da sahiplerdir. Şehirler, vatandaşların yaşam kalitesini iyileştirmek için fikirlerin, insanların, kamusal ve özel aktörlerin buluştuğu ve kendi aralarında etkileşim kurduğu yerlerdir. Ayrıca şehirler, çığır açan yeniliğin geliştiği ve beslendiği doğal oyun alanlarıdır; yeni teknolojileri ve ürünleri gerçek bir ortamda denemek, insanlarla etkileşimlerini ve katma değerlerini ölçebilmek için zemin sağlamaktadırlar.

\n\n

Avrupa Yenilik Başkenti Ödülleri, yeniliği en iyi şekilde destekleyen Avrupa şehirlerine verilen yıllık bir takdir ödülüdür. 2021 yılında yedincisi verilecek olan Avrupa Yenilik Başkenti Ödülleri, şehirlerin, yenilikçilerin yararına ve vatandaşlarının refahı için yerel yenilik ekosistemleri geliştirmeye olan katkısını takdir edecektir. Ödüller, oyunun kurallarını değiştirebilecek yeniliği destekleyen, gelişmiş, çok yönlü, iyi işleyen bir şehir yenilik ekosistemi çerçevesinde en yenilikçi şehir uygulamalarını ödüllendirmeyi amaçlamaktadır.

\n\n

2021'de, Avrupa Yenilik Başkenti Ödülleri iki kategoride verilecek: 

\n\n

Avrupa Yenilik Başkenti kategorisi nüfusu minimum 250.000 olan şehirlere hitap etmekte olup kazanan 1.000.000 Avro ve ilk üçe giren diğer iki şehir ise 100.000’er Avro ile ödüllendirilecektir.

\n\n

Avrupa Yükselen Yenilikçi Şehir kategorisinde 50.000’den 249.999'a kadar nüfusa sahip kasaba ve şehirler hedeflenmekte olup kazanan 500.000 Avro ve ilk üçe giren diğer iki şehir ise 50.000’er Avro ile ödüllendirilecektir. 

\n\n

Başvurular için son tarih 15 Temmuz 2021, 17:00 (CET) olup başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

\n\n

EIC Avrupa Yenilik Başkenti Ödülleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

\n\n

Detaylı bilgi için EIC 2021 Yılı Çalışma Programı’na buradan ulaşabilirsiniz.

9.04.2021 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü