Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı Yayımlanan (Europe's Rail) İlk Çağrısı ve Bilgi Günü

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı Yayımlanan (Europe's Rail) İlk Çağrısı ve Bilgi Günü

\n\n

Europes Rail

\n\n

390 milyon Avro değerindeki projelerin 234 milyon Avro'luk fonla destekleneceği, 1 Mart 2022’de yürürlüğe konan Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe's Rail) 2022-2024  Çalışma Programı çerçevesinde yayımlanan 2022-1 Kodlu Çağrı kapsamında, Araştırma ve Inovasyon projeleri finanse edilecektir. Çağrılar için proje başvuları açılmıştır ve başvuru süreci 23 Haziran 2022'ye kadar devam edecektir.

\n\n

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı ilk çağrı programının, ulaşım sektöründe yüksek ilgi uyandırması beklenmektedir. Çağrı, Avrupa demir yolu ağı yönetimi, demir yolu operasyonlarının otomasyonu ve dijitalleştirilmesi, sürdürülebilir ve esnek sistemler, tedarik zinciri perspektifinde demir yolu taşımacılığı ve bölgesel hatlar alanlarında yenilikçi operasyonel ve teknolojik çözümlerin konuşlandırılmasının yolunu açarak yüksek teknoloji olgunluk (TRL) seviyelerine ulaşmak hedefi ile selefi Shift2Rail Programının sonuçlarına dayanacaktır.

\n\n

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’s Rail) çağrılarına genel başvuru kuralları ve önemli dökümanlarına (Çalışma Programı, Master Plan, Başvuru, Sözleşme ve Bütçe Dökümanları) ve 2022-1 Çağrısının tüm detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

\n\n

Başvurular Funding and Tenders Portal üzerinden yapılacaktır: link.

\n\n

Keşfedici araştırmaları ve diğer faaliyetleri kapsayacak olan Ortaklık ikinci çağrısı, 2022'nin ikinci yarısında açılacak ve benzer şekilde yıllık bazda diğer çağrılar açılmaya devam edecektir.

\n\n

Yasal ve finansal ayrıntılar da dahil olmak üzere Europe's Rail finansmanı hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen 16 Mart'ta gerçekleşecek 2022 Bilgi Günü'ne kaydolun: shift2rail.org/calendar/europes-rail-2022-info-day

\n\n

Çağrılar ile ilgili sorularınızı Info-Call@rail-research.europa.eu adresine yazabilirsiniz. Çağrılar hakkında soru göndermek için son tarih 9 Haziran 2022 saat 17:00 (Brüksel Yerel Saati)’dir.

\n\n

Ortaklık ile ilgili genel sorularınız için bize ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

\n\n

Küme 5 Mobilite Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı

15.03.2022 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü