AGROECOLOGY Ortaklığı 2024 Çağrısı Ulusal Bilgi Günü Kayıtları Devam Ediyor (15 Mart 2024, Çevrimiçi)

AGROECOLOGY Ortaklığı 2024 Çağrısı Ulusal Bilgi Günü

15 Mart 2024

11:00-12:30

Çevrimiçi

Tarım sistemleri geçişini hızlandırmaya yönelik Avrupa ortaklığı çatısı altında ilk ortak finansmanlı çağrının başlatıldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz: agroecology living labs and research infrastructures (AGROECOLOGY).

AGROECOLOGY, Avrupa Komisyonu ile 26 Üye Devlet , İlişkili Ülke ve Üçüncü Ülkeler arasındaki iddialı, büyük ölçekli bir Avrupa araştırma ve yenilik çabasıdır. AGROECOLOGY, çiftçiler için karlı ve cazip bir faaliyet sağlarken, iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, gıda güvenliği ve egemenliği ve çevre hedeflerini ve zorluklarını karşılamaya uygun bir tarım sektörünü destekleyecektir. Ortaklık özellikle, Stratejik Araştırma ve İnovasyon Gündemi'nde açıklanan temel temalarla uyumlu uygun bilgi ve teknolojiler üreten üst düzey araştırmaları finanse etmek için Avrupa Komisyonu'nun ve ilgili devletlerin kaynaklarını bir araya getirir.

AGROECOLOGY kapsamında ortak finanse edilen ilk çağrı olan “Tarım ve peyzaj düzeyinde tarımsal ekolojinin teşvik edilmesi” 15.02.2024 tarihinde başlatıldı. 

Konu ile ilgili TÜBİTAK tarafından 15 Mart 2024 tarihinde 11:00-12:30 saatleri arasında çevrimiçi bir bilgilendirme günü düzenlenmiştir.  Çağrı başlıkları ve ulusal/uluslararası başvuru süreci hakkında detaylı bilgilerin sunulacağı etkinliğe davetlisiniz.

Kayıt için tıklayınız:

Çağrı Başlıkları:

  • Tarımsal ekolojinin çiftlik düzeyinde geliştirilmesi (Tema 1)
  • Tarımsal ekolojinin peyzaj düzeyinde uygulanması (Tema 2)

Ortaklık ve çağrılar hakkında: https://agroecology.ptj.de/ziyaret edebilirsiniz.

Ulusal Başvuru Kuralları: https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/3125/agroekoloji_2024_ulusal_basvuru_kurallari.pdf

Bilgi Günü

14.03.2024 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü