2023 Yılı YÖK Üstün Başarı Ödülleri

2023-yili-yok-ustun-basari-odulleri

13.05.2017 tarih ve 30065 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurulu Ödül Yönetmeliği'nin 6 ıncı maddesinde yer alan "YÖK, her yıl başvuru takvimini resmî internet sitesinden ilan eder. Bu ilanda, başvuru süresi, ödül türü ve alanı dikkate alınarak belirlenen başvuru şartlarına yer verilir." hükmü uyarınca; Yükseköğretim Kurulu  tarafından Bireysel Ödül, Kurumsal Ödül, Özel Alan Ödülü ve Özel Ödül olmak üzere dört ana başlık altında verilen ve alt kategorileri yer alan YÖK Üstün Başarı Ödülleri için  6 Nisan 2023 tarihinden itibaren başvuruların alınmasına Başkanlığımız Yürütme Kurulu'nun 07.04.2023 tarihli toplantısında karar verilmiştir. Söz konusu karar uyarınca; 2023 yılı için YÖK Üstün Başarı Ödülleri başvuru süreci 26 Nisan 2023 Çarşamba günü başlayıp 05 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 24.00'de son bulacaktır.

Kurumsal Ödül Başvuruları;

Başvurular ilgili Rektörlük tarafından yetkilendirilen sadece bir personel tarafından internet adresi YÖKSİS üzerinden "Genel https://yoksis.yok.gov.tr İşlemler" menüsü altındaki "YÖK Başvuru Onay Değerlendirme Sistemi (BODSİS)" ekranından yapılacaktır.

Başkanlığımıza üst yazı ekinde yer alan başvuru formu dışında posta ya da e-posta yoluyla herhangi bir belge iletilmeyecektir.

Bireysel Ödül Başvuruları;

Yılın doktora tezi ödülü için başvurular tezin sahibi tarafından https://www.turkiye.gov.tr/yok-bireysel-ustun-basari-odul-basvurusu-4757 internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

Başkanlığımıza başvuru dilekçesi ekinde yer alan ıslak imzalı başvuru formu dışında şahsen ya da posta yoluyla herhangi bir belge iletilmeyecektir.

Özel Alan Ödül Başvuruları;

Başvurular çalışmanın sahibi öğretim elemanı tarafından https://www.turkiye.gov.tr/yok-bireysel-ustun-basari-odul-basvurusu-4757 internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

Başkanlığımıza başvuru dilekçesi ekinde yer alan ıslak imzalı başvuru formu dışında şahsen ya da posta yoluyla herhangi bir belge iletilmeyecektir.

9.05.2023 |  Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğü